Actueel

Informatie over coronavirus en de huisartsen-spoedpost

Door de uitbraak van het coronavirus in China, zijn sommige mensen ongerust. Begrijpelijkerwijs bellen mensen ook in de avond/nacht naar ons, de huisartsen-spoedpost.Gelukkig zijn er op dit moment vooralsnog geen gevallen bekend in Nederland. Wanneer moet u wél bellen naar uw huisarts of de huisartsen-spoedpost? Bel dezelfde dag uw huisarts of huisartsen-spoedpost als alle 3 dingen voor u kloppen: 

Huisartsen-spoedpost in programma Nachtdieren - 21 januari 22.00u

Tijdens de derde aflevering van het nieuwe seizoen van het BNNVARA tv-programma Nachtdieren ontmoet Ryanne van Dorst een van onze huisartsen en chauffeurs tijdens hun gezamenlijke nachtdienst op de huisartsen-spoedpost in Nijmegen. Dit item is onderdeel van de derde aflevering van het nieuwe seizoen van Nachtdieren. In Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker; welke mensen kúnnen niet slapen en welke mensen wíllen niet slapen?

Nieuwe tarieven huisartsen-spoedpost

Zorg door de huisartsen en triagisten op de huisartsen-spoedpost valt binnen de basisverzekering. Als u verzekerd bent,wordt deze zorg dus vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten gaan ook niet van uw eigen risico af. De zorg is echter niet gratis en per januari gelden daarvoor nieuwe tarieven. Let op: bijkomende kosten, bijvoorbeeld als u medicijnen krijgt voorgeschreven, gaan wél af van uw eigen risico. 

Geslaagd lustrumfeest

Dit jaar bestaat Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer 20 jaar en OCE Nijmegen 10 jaar. Dit vierden we vrijdag 29 november in Fort Lent met een feest in de stijl van de 70ties, 80ties en 90ties onder de bevlogen 'leiding' van Bennie Solo. Nagenoeg alle voetjes gingen van de vloer. We kijken terug op een enorm geslaagd lustrumfeest! Mede dankzij de collega's die die avond en nacht de huisartsenposten in Boxmeer en Nijmegen bemanden, want de zorg ging natuurlijk gewoon door! Foto's door Carla Walk, collega en fotografe.

Woensdagochtend 27-11 niet bereikbaar

Het kantoor van Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer, CIHN, OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning is op woensdag op woensdag 27 november vanaf 9.30u niet bereikbaar i.v.m. groot onderhoud; niet per vaste telefoon maar ook niet per e-mail. Medewerkers met een mobiele telefoon zijn gewoon bereikbaar. Naar verwachting duurt deze situatie tot uiterlijk 12.30u. Onze excuses voor het ongemak.  

Het is weer wespentijd - tips

In augustus is er meer overlast van wespen. Word je gestoken, dan is dat vaak pijnlijk en ontstaat er een verdikking. Een koude, natte doek geeft dan verlichting. Er zit vaak niet veel anders op dan wachten totdat de zwelling en pijn minder worden (meestal na een aantal uren). In een aantal gevallen moet je echter contact opnemen met een huisarts, namelijk als je:

4Daagse deelnemers welkom voor spoedzorg – éérst bellen!

4Daagse deelnemers opgelet: op de huisartsenpost prikken we geen blaren. Wij zijn er alleen voor spoedklachten/spoedzorg na 17.00u. Niet vergeten: altijd eerst bellen: 0900 – 8880. Voor de behandeling van blaren moet u zich vóór 18.00u melden bij de BlarenPoli van het Rode Kruis op de Wedren (aansluiten in de wachtrij). De BlarenPoli sluit pas wanneer iedereen behandeld is.

Huisartsenspoedpost weer telefonisch bereikbaar

De telefoniestoring van KPN is weer verholpen! Voor spoedzorg zijn wij gewoon weer bereikbaar op 0900-8880. Denkt u eraan dat de huisartsenspoedpost écht alleen bedoeld is voor spoedzorg? En dus voor zorgvragen die écht niet kunnen wachten totdat u morgen uw eigen huisarts weer kunt bereiken (v.a. 8.00u). Twijfelt u? Kijk dan op www.thuisarts.nl. Daar vindt u antwoorden op en adviezen voor veel zorgvragen.