Actueel

Op de huisartsen-spoedposten komen mensen met een kwetsbare gezondheid. Omdat corona nog niet weg is, willen we zowel u als anderen zo goed mogelijk beschermen. Daarom hanteren wij voor uw eigen veiligheid en gezondheid én die van onze andere patiënten de volgende regel:

De proef met de digitale huisartsenpost in de regio Nijmegen en Boxmeer blijkt succesvol. Daardoor kunnen de ruim 447.000 inwoners van regio Nijmegen en Boxmeer op vrijdagavond, zaterdag en zondag hun spoedeisende zorgvragen digitaal (chatfunctie, zo nodig ondersteund met beeld) stellen aan de huisartsen-spoedposten Nijmegen en Boxmeer. Ongeveer 3800 inwoners van regio Nijmegen/Boxmeer maakten er al gebruik van en naar tevredenheid.

Op dit moment houden we een proef bij onze huisartsenposten. We bieden de mogelijkheid om te chatten over klachten die niet kunnen wachten totdat u bij uw eigen huisarts terecht kunt. Zie het als een digitaal spreekuur voor spoedklachten. Wilt u chatten, dan vragen we u om niet alsnog ook te gaan bellen. Bellen én chatten neemt tijd van ons in beslag die we graag aan een andere patiënt besteden. Die mogelijk zelfs met meer spoed behandeld moet worden. Dank u wel voor uw begrip!

Heeft u een spoedeisende klacht in het weekend? Dan kunt u tijdens deze pilot in het weekend ook chatten met een huisarts over uw klacht. Een van onze huisartsen uit de regio geeft u snel en persoonlijk online advies. U kunt foto's uploaden en zo nodig videobellen. De precieze openingstijden staan op de homepage bovenaan. 

  • Heeft u een afspraak? Draag dan een mondkapje. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. 
  • Heeft u milde klachten die misschien wijzen op het coronavirus (zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk), laat u dan testen. Maak een afspraak via telefoonnummer 0800-1202 of online met uw DigiD. 

De huisartsposten in Nederland hebben de opdracht om ervoor te zorgen dat huisartspatiënten die wonen in een instelling of een kleinschalige woonvorm, gevaccineerd worden tegen COVID-19. Mits de patiënten dat zelf willen uiteraard. Sommige huisartsposten krijgen het BioNTech/pfizer vaccin, andere het Moderna-vaccin om mee te vaccineren. In onze regio Nijmegen/Boxmeer hebben wij de organisatie op ons genomen.

Heeft u een afspraak bij onze huisartsen-spoedpost in Nijmegen of Boxmeer? Dan vragen wij u om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Onze huisartsen en doktersassistenten met wie u direct contact heeft, dragen er ook een. Dank u wel voor uw medewerking!