Actueel

Woensdagochtend 27-11 niet bereikbaar

Het kantoor van Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer, CIHN, OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning is op woensdag op woensdag 27 november vanaf 9.30u niet bereikbaar i.v.m. groot onderhoud; niet per vaste telefoon maar ook niet per e-mail. Medewerkers met een mobiele telefoon zijn gewoon bereikbaar. Naar verwachting duurt deze situatie tot uiterlijk 12.30u. Onze excuses voor het ongemak.  

Het is weer wespentijd - tips

In augustus is er meer overlast van wespen. Word je gestoken, dan is dat vaak pijnlijk en ontstaat er een verdikking. Een koude, natte doek geeft dan verlichting. Er zit vaak niet veel anders op dan wachten totdat de zwelling en pijn minder worden (meestal na een aantal uren). In een aantal gevallen moet je echter contact opnemen met een huisarts, namelijk als je:

4Daagse deelnemers welkom voor spoedzorg – éérst bellen!

4Daagse deelnemers opgelet: op de huisartsenpost prikken we geen blaren. Wij zijn er alleen voor spoedklachten/spoedzorg na 17.00u. Niet vergeten: altijd eerst bellen: 0900 – 8880. Voor de behandeling van blaren moet u zich vóór 18.00u melden bij de BlarenPoli van het Rode Kruis op de Wedren (aansluiten in de wachtrij). De BlarenPoli sluit pas wanneer iedereen behandeld is.

Huisartsenspoedpost weer telefonisch bereikbaar

De telefoniestoring van KPN is weer verholpen! Voor spoedzorg zijn wij gewoon weer bereikbaar op 0900-8880. Denkt u eraan dat de huisartsenspoedpost écht alleen bedoeld is voor spoedzorg? En dus voor zorgvragen die écht niet kunnen wachten totdat u morgen uw eigen huisarts weer kunt bereiken (v.a. 8.00u). Twijfelt u? Kijk dan op www.thuisarts.nl. Daar vindt u antwoorden op en adviezen voor veel zorgvragen.

Huisartsenspoedpost telefonisch niet bereikbaar

In verband met een storing bij KPN is de huisartsenpoedpost telefonisch niet bereikbaar. Heeft u échte (!) spoed, kom dan direct naar een van onze locaties. Bij minder spoed of twijfel, adviseren wij u om www.thuisarts.nl te raadplegen. Daar leest u wat u zelf al kunt doen en vindt u informatie om uw zorg(vraag) goed in te schatten.

Komt u naar een van de locaties, houd u er alstublieft wel rekening mee dat er extra drukte kan zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Rampenoefening leerzaam

Zaterdag 21 april vond 's ochtends in het CWZ een rampenoefening plaats, waarbij het ziekenhuis en de huisartsenpost samen oefenden. Er werd nagebootst dat een ontploffing plaats had gevonden bij een supermarkt in het centrum van Nijmegen. Medewerkers van het CWZ en de huisartsenpost werden op de proef gesteld om in eigen huis en in samenwerking met elkaar de (nep)slachtoffers en hun ongeruste familieleden goede zorg en opvang te bieden. De registratie van de patiënten was eveneens onderwerp van de oefening.