Huisartsen regio Nijmegen/Boxmeer hebben patiëntenstromen gescheiden

Met ingang van zondag 15 maart is de huisartsenzorg voor alle patiënten in verzorgingsgebied Nijmegen-Boxmeer anders georganiseerd. Patiënten met luchtwegklachten en patiënten zonder luchtwegklachten worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Concreet betekent dit voor patiënten dat zij mogelijk op een andere plek en/of door een andere huisarts gezien worden als dat nodig is. Dit geldt voor zowel overdag als ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. Aan de telefoon horen patiënten waar ze gezien worden en door wie.

Deze maatregel is nodig vanwege het stijgende aantal patiënten door de coronacrisis. “Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze huisartsen de zorg voor hun patiënten zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren tijdens deze crisissituatie’, aldus huisarts Guido Adriaansens namens de gezamenlijke huisartsen. “En dat we de extra kwetsbare patiënten, zoals onze ouderen en mensen met een verminderde afweer nog meer in bescherming nemen.”

Oproep aan patiënten

Adriaansens doet een dringende oproep: “Volg de RIVM richtlijn en blijf thuis als u neusverkouden bent, hoest, keelpijn of koorts hebt. Bel alleen met de huisarts als uw klachten verergeren en u medische hulp nodig heeft.” Het bellen is erg belangrijk in deze tijd benadrukt Adriaansens: “Ga alstublieft niet zonder afspraak naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Bel altijd eerst. Overdag belt u naar de eigen huisartsenpraktijk. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend belt u – mits het spoed heeft - de huisartsenpost. Eigenlijk zoals altijd. U hoort dan van de huisarts of doktersassistent of en door wie u gezien kan worden. En dat kan anders zijn dan u gewend bent.”